Ochlazení je tady! Počasí nebude o víkendu moc příznivé!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. června 2020 6:00

V následujících dnech se teploty citelně propadnou. Podle meteorologů bude zataženo a hrozí deště a bouřky.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Převážně zataženo s deštěm nebo přeháňkami, na východě ojediněle i bouřky. Během odpoledne a večer od západu postupně ubývání srážek a protrhávání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Mírný jižní až jihozápadní, během dne přechodně západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno. Během dne místy přechodně až zataženo a ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na východě a jihovýchodě kolem 21 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, na východě zpočátku místy polojasno. Během dne od západu postupně místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na západě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C, na východě a jihovýchodě až 23 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle i bouřky. Večer ubývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na východě až 23 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. 

Témata: Počasí