Počasí o víkendu: Déšť, bouřky a až 5 stupňů!

Silná bouřka udeřila v západních Čechách

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. května 2020 6:00

O víkendu se v Česku ochladí. Teploty v noci spadnou k pěti stupňům, v sobotu se navíc přiženou přeháňky a bouřky.

Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, od západu postupně oblačno až zataženo. Odpoledne a večer v Čechách místy déšť nebo přeháňky, na severozápadě ojediněle i bouřky.Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na severovýchodě kolem 18 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 16 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 4 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo, na severu a východě území občas déšť, jinde déšť jen místy a na jihu během dne přechodně i zmenšená oblačnost. Odpoledne a večer od západu přechodně déšť na celém území, místy i vydatnější, ojediněle bouřky. Později večer v Čechách ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na východě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C, na jihu a jihozápadě 19 až 24 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní až severozápadní a přechodně zesílí na čerstvý s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, na severu a severovýchodě až zataženo a přeháňky četnější. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo občasný déšť, během dne ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s večer zeslábne.

Témata: Počasí Déšť Bouřky