Počasí se o víkendu ZKAZÍ? Meteorologové řekli, co nás čeká!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. května 2020 6:00

O víkendu se do Česka přižene deštivé počasí. Mohou se také objevit bouřky a dokonce i přízemní mrazíky!

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, během dne v Čechách od západu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na severovýchodě kolem 3 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na severovýchodě kolem 17 °C. Slabý proměnlivý, postupně východní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až zataženo, zpočátku zejména na Moravě a ve Slezsku zmenšená oblačnost. Od západu postupně na většině území přeháňky a místy bouřky, na východ území dorazí srážky až později. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na východě kolem 3 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, během dne se bude měnit na severozápadní 3 až 7 m/s, na frontě a v bouřkách místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Na jihovýchodě a východě zpočátku až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude večer slábnout.

Témata: Počasí Déšť Bouřky