Počasí o víkendu překvapí Česko. Moc si na něj ale nezvykejme!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. května 2020 6:00

O víkendu se v Česku oteplí a podle meteorologů prakticky nehrozí výraznější přeháňky nebo déšť. Příjemné počasí ale dlouho nevydrží, od pondělí se opět ochladí a vrátí se i deště.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na čtvrtek:Převážně zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, nad 1100 m sněhové. Odpoledne a večer ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 16 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Polojasno, během dne oblačno až zataženo a občas déšť nebo přeháňky, na severozápadě srážky jen ojediněle. Večer od severozápadu postupně ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na severozápadě místy až 14 °C. Slabý, během dne přechodně mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na neděli:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Koncem období ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C.

Témata: Počasí