POČASÍ do konce jara: Vyplní se noční můra meteorologů?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. dubna 2020 6:00

Počasí se bude v následujících týdnech pohybovat v relativně stabilních hodnotách. Ukazují to dlouhodobé předpovědi s tím, že navzdory původnímu odhadu meteorologů se zatím extrémních výkyvů nedočkáme.

Podle dlouhodobé předpovědi serveru AccuWeather se oteplení jen tak nedočkáme. Teploty během dne místy klesnou i k 10 stupňům, a lépe nebude ani v dalších dnech.

Poslední dubnový týden se oteplí pouze mírně. Denní maxima budou dosahovat zhruba 16 stupňů a bude převážně jasno až polojasno. V podobném duchu se ponese i první týden v květnu.

Teploty na několik dní klesnou k 15 stupňům a objeví se přeháňky nebo déšť. V průběhu druhého květnového týdne se ale opět oteplí a teploty vyrostou až na 23 stupňů.

Zde se s drobnými výkyvy udrží po zbytek měsíce, jasné počasí ale bude střídat zvýšená oblačnost a místy se objeví i bouřky. Minimálně jaro se tak podle předpovědi zřejmě obejde bez extrémních výkyvů počasí.

Před těmi varovala na přelomu roku Světová meteorologická organizace (WMO) spadající pod OSN. Ta uvedla, že nadprůměrné teploty mohou v roce 2020 zapříčinit extrémní výkyvy počasí.

Témata: Počasí