Do Česka dorazí DALŠÍ BOUŘKY, ukazuje předpověď počasí!

Bouřky, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. dubna 2020 6:00

Do Česka dnes a zítra dorazí další bouřky. Teploty budou o víkendu v noci nadále klesat až k bodu mrazu, přes den se ale počasí zlepší a výrazně se oteplí.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, místy přechodně oblačno. Odpoledne v jihozápadní polovině území ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na severu a severovýchodě 14 až 18 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C, na Šumavě kolem 15 °C. V noci slabý proměnlivý vítr do 4 m/s nebo klidno, přes den slabý severozápadní, postupně mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, na jihozápadě a jihu až oblačno a během dne ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na severovýchodě až 0 °C a četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na severovýchodě 13 až 16 °C. Slabý proměnlivý, postupně severovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, v jihozápadní polovině území zpočátku většinou oblačno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na severovýchodě +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na severovýchodě 11 až 14 °C. Slabý, postupně mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí:Jasno nebo skoro jasno, na severovýchodě přechodně oblačno až zataženo. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Bouřky