Počasí čeká prudký zvrat! Vedro vystřídá mráz, ukazuje dlouhodobá předpověď

sníh

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. dubna 2020 6:00

Na přelomu dubna a května mohou teploty kolísat. Vesměs se zřejmě nebudou vymykat normálu, ale mohou spadnout pod dlouhodobý průměr. Například tento týden bude v některých dnech až 24 stupňů Celsia a v jiných nejvýše deset stupňů.

Místy může také, hlavně ve vyšších polohách, padat sníh. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), i z krátkodobé předpovědi.

V první polovině tohoto  týdne se značně ochladí. V pondělí bude ještě až 23 stupňů, zejména na Moravě, ale už v úterý rtuť vystoupá přes den podle ČHMÚ maximálně na deset stupňů a v noci bude mrznout. Na horách bude pravděpodobně v pondělí i úterý sněžit.

Do konce týdne však teploty zase vystoupají až na 24 stupňů. V noci bude teplota i v dalších týdnech stále velmi nízko. Až do poloviny května budou týdenní průměry nočních teplot jen několik stupňů nad nulou.

Objem srážek bude v příštích dvou týdnech podprůměrný. Až na začátku května se dostane na dlouhodobý průměr pro toto období, nebo i nad něj.

Témata: Počasí mráz