Meteorologové mění předpověď počasí na duben: Dočkáme se ještě sněhu?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. března 2020 6:00

Česko zažilo několik mrazivých rán a další má před sebou. Přesto teploty během dne vystoupají tento týden až na 16 stupňů. S příchodem dubna se ale prudce ochladí a na většině území se objeví sněžení.

Zatímco během tohoto týdne a víkendu porostou denní maximální teploty až na 16 stupňů, příští týden se prudce ochladí. Ukazuje to předpověď počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Na přelomu března a dubna se teploty v noci propadnou v noci až na -5, během dne pak vystoupají jen na 2 až 7 stupňů. Na většině území navíc hrozí sněžení.

Podle serveru AccuWeather ale ke konci příštího týdne teploty porostou až na 11 stupňů, kde už by se podle meteorologů měly udržet trvale. V průběhu druhého dubnového týdne pak vyrostou až na 15 stupňů.

Od poloviny měsíce by se mělo oteplovat ještě výrazněji a nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat kolem 18 stupňů. Místy pak mohou překročit i 20 stupňů.

V závěru dubna se opět mírně ochladí a meteorologové očekávají deště nebo přeháňky. Teploty klesnou na zhruba 15 stupňů, s příchodem května se ale opět oteplí a rtuť teploměru vyšplhá hned zkraje měsíce až na 22 stupňů.

Témata: Počasí