Počasí: Česko sevřou po víkendu KRUTÉ MRAZY?!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. března 2020 6:30 | Aktualizováno: 21. března 2020 11:15

Ačkoliv se v posledních dnech zdá, že zimu má Česko zdárně za sebou, opak je pravdou. Meteorologové očekávají, že se příští týden vrátí zimní počasí. Teploty totiž klesnou až k -10 stupňům.

Ochlazovat se začne už v neděli, kdy bude sice jasno až polojasno, nejnižší noční teploty ale klesnou na -2 až -6 °C a nejvyšší denní teploty nevystoupají nad 0 až 4 °C. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.

V pondělí bude nadále jasno až polojasno, Mohou se ale objevit sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na -4 až -8 °C, při uklidnění větru na -10 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou jen na -1 až +3 °C.

V úterý bude převážně polojasno, ojediněle se ale opět objeví sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty spadnou na -4 až -8 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti na -10 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou na -1 až +3 °C. 

Po zbytek týdne bude polojasno až oblačno, místy se objeví občasné sněžení. Nejnižší noční teploty budou klesat k -2 až -7 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až na -9 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají nejvýše na 0 až 5 °C.

Témata: Počasí mráz