Počasí o víkendu: BOUŘKY, MRAZY a SNÍH?!

sníh

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. března 2020 6:00 | Aktualizováno: 20. března 2020 20:01

Česko zažije o víkendu nezvyklé počasí. Zatímco teploty během dneška porostou ke 20 stupňů, mohou se přihnat bouřky a během víkendu i mrazy a nové sněžení.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, na jihu a jihozápadě zejména zpočátku až skoro jasno a ráno ojediněle mlhy. Během odpoledne a večer od severu přibývání oblačnosti a zejména v severní polovině území místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Později na severu nad 900 m sněžení.

Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na jihozápadě a jihu místy kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na severozápadě a severu kolem 13 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C, na Šumavě kolem 12 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, odpoledne a večer postupně mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Převážně zataženo s deštěm, který bude od severu postupně většinou přecházet ve sněžení a k večeru ustávat. Večer na severu území ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na jihu místy kolem 6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, během dne od severu ochlazování. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, ve východní polovině území čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Později večer ojediněle tvorba náledí

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, během dne místy až oblačno a ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Bouřky sníh