Další výstraha před počasím? Vítr opět zesílí, potvrdili meteorologové!

Větrný rukáv

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

25. února 2020 9:40 | Aktualizováno: 25. února 2020 19:35

Česko se v posledních týdnech často potýká s neobvykle silným větrem. Podle meteorologů stále není těmto dnům konec. ČHMÚ dnes varoval, že během tohoto týdne bude vítr opět zesilovat. Co nás čeká?

Českou republiku v neděli a v noci na pondělí opět zasáhl velmi silný vítr. Podle meteorologů největší nárazy větru byly v neděli večer na polské straně Sněžky, kde dosáhly rychlosti 223 kilometrů za hodinu, na české straně to bylo 180 km za hodinu. V porovnání s větrnou bouří Sabine, která zasáhla republiku před 14 dny, jsou tentokrát následky menší.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ovšem v úterý ráno potvrdili, že v tomto týdnu bude vítr opět zesilovat. Na co se mají Češi připravit tentokrát?

#pocasi Objevují se informace, že vítr bude tento týden opět zesilovat. Je to pravda, ale nebude u nás dosahovat takové intenzity, jako při tlakových nížích Sabine a Yulia. Nad Britskými ostrovy se aktuálně nachází tlaková níže Zehra (viz obrázek tady: https://t.co/6BIYbJkR2y, pic.twitter.com/5YvQ5Uvn4X

— Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) (@CHMUCHMI) February 25, 2020

"Objevují se informace, že vítr bude tento týden opět zesilovat. Je to pravda, ale nebude u nás dosahovat takové intenzity, jako při tlakových nížích Sabine a Yulia. Nad Britskými ostrovy se aktuálně nachází tlaková níže Zehra," napsali na twitteru. 

Témata: Počasí vítr