Drsná předpověď počasí! Meteorologové vzkazují: ČESKO BEZ SNĚHU!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 13. ledna 2020 10:41

Počasí se v Česku tento týden opět ponese v duchu vyšších teplot. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na severu Moravy přechodně místy i polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Ojediněle, na Moravě místy mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na Moravě místy kolem +1 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na úterý:Oblačno až polojasno, místy, zejména na Moravě zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na Moravě místy kolem 1 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě Moravy čerstvý jihozápadní vítr 5 až 9 m/s.

Předpověď na středu:Polojasno až oblačno, místy, zejména na Moravě zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při malé oblačnosti a slabém větru až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě kolem +1 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě Moravy čerstvý jihozápadní vítr 5 až 9 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno, místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem +2 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo, místy mlhy, i mrznoucí. Zpočátku a ke konci období přechodně i polojasno. Zpočátku ojediněle, postupně místy srážky, které budou od vyšších poloh přecházet ve sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C. 

Témata: Počasí