Děsivá předpověď počasí: Dorazí už konečně ZIMA?

Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 11. ledna 2020 22:00

Ačkoliv se podle původní předpovědi počasí měla v polovině ledna vrátit zima, nový výhled ukazuje, že se jarních teplot jen tak nezbavíme. Panovat by měli i minimálně po celý příští týden.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na jihu a jihovýchodě místy až polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy, zejména na jihu a jihovýchodě. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na jihu a jihovýchodě při malé oblačnosti až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na Moravě místy kolem 2 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na úterý:Polojasno až oblačno, místy, zejména na Moravě zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 1 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Polojasno až oblačno, místy, zejména na Moravě zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 2 °C. 

Témata: Počasí