SILNÉ MRAZY a sníh? Nová předpověď počasí na víkend!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 10. ledna 2020 20:44

O víkendu se v Česku ochladí. Teploty během noc klesnou hluboko pod nulu, během dne se pro změnu může objevit i sníh. Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:V noci oblačno až polojasno, na severu zpočátku zataženo a ojediněle déšť. Na Českomoravské vrchovině místy, jinde ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Přes den polojasno až oblačno, zpočátku ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. K večeru od severozápadu přibývání další oblačnosti a místy déšť, později v polohách nad 900 m sněžení. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na Moravě 0 až -3 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě a místy na severovýchodě Čech 2 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na západní. Na Moravě a zpočátku i na jihu a severovýchodě Čech vítr místy slabý do 3 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až zataženo, místy, zejména na horách, přeháňky, nad 600 m, na Moravě a ve Slezsku zpočátku nad 800 m sněhové. Během dne od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude během dne od západu slábnout.

Předpověď na neděli:Polojasno až skoro jasno. Místy mlhy, i mrznoucí, nebo zataženo nízkou oblačností. K večeru od severozápadu přibývání další oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, místy při celodenní mlze, zejména na Moravě kolem 2 °C. Slabý, v Čechách a na severovýchodě postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na jihu a jihovýchodě místy až polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy, zejména na jihu a jihovýchodě. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na jihu a jihovýchodě při malé oblačnosti až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na Moravě místy kolem 2 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihovýchodní. 

Témata: Počasí