Kdy přijdou MRAZY a SNÍH! Děsivá předpověď počasí!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 9. ledna 2020 22:13

Milovníci zimy zapláčou. Žádný sníh, žádné kruté mrazy, zima si dává na čas. Nedočkáme se jí tento, ale ani příští týden! Naopak, teploty porostou na v lednu děsivých 10 stupňů!

Třeskuté mrazy a sněhové závěje se v Česku zatím konat nebudou. Předpověď počasí meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu ukazuje, že jarní teploty dosahující až 10 stupňů vydrží i příští týden.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, zpočátku na většině území déšť, na Moravě ojediněle i mrznoucí. Postupně od jihu ustávání srážek a částečně ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na Moravě místy kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě, ve Slezsku a na severovýchodě Čech místy kolem 4 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až polojasno, zpočátku místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Místy slabé přeháňky, na Moravě ojediněle mrznoucí. Později večer na severu nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na Moravě místy kolem -1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku místy kolem 4 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno, postupně až skoro jasno. Zpočátku ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při malé oblačnosti až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, postupně slabý proměnlivý vítr.

Předpověď na neděli:Polojasno až skoro jasno. Místy mlhy i mrznoucí a zejména na Moravě místy zataženo nízkou oblačností. K večeru od severozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, ojediněle až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na Moravě kolem 2 °C. Mírný jihozápadní 2 až 6 m/s, na Moravě slabý proměnlivý vítr.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:Zpočátku oblačno až zataženo a zejména na severu místy přeháňky, na hřebenech hor smíšené. Postupně polojasno až skoro jasno, místy mlhy i mrznoucí nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při malé oblačnosti až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na Moravě kolem 2 °C. 

Témata: Počasí