Kdy skončí mrazy? DĚSIVÁ předpověď počasí!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. ledna 2020 6:00 | Aktualizováno: 5. ledna 2020 10:07

Česko po relativně teplém prosinci zasáhla zima. Teploty klesají pod bod mrazu a navíc se v nížinách konečně objeví sníh. Jak ale ukazuje předpověď počasí na příští týden, nevydrží dlouho! Teploty totiž prudce porostou, a dosáhnou na leden neobvykle vysokých teplot!

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Zpočátku převážně oblačno a na horách ojediněle slabé sněžení, během dne od jihozápadu ubývání oblačnosti. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:Zpočátku převážně polojasno, od západu postupně oblačno až zataženo a místy déšť, ojediněle i mrznoucí, nad 700 m sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v Čechách ojediněle až 6 °C. Slabý jižní až jihozápadní, postupně většinou mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle, postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na severovýchodě v polohách nad 700 m zpočátku i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor i sněžení. Během období postupně ubývání srážek. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C.

Témata: Počasí