Počasí na příští týden: Bude i na Vánoce 17 stupňů?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. prosince 2019 6:00 | Aktualizováno: 21. prosince 2019 7:12

V posledních dnech počasí opět lámalo teplotní rekordy. Teploty šplhaly až na 17 stupňů, což je na polovinu prosince krajně neobvyklé. udrží se tento trend i příští týden?

Bílé Vánoce nás sice nečekají, přesto se počasí zmírní a teploty klesnou. Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

V pondělí bude zataženo až oblačno, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Na horách budou srážky četnější a v polohách nad 1000 m, postupně nad 700 m se objeví i smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou na 4 až 8 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 500 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 3 až 7 °C.

Od středy do konce týdne nás čeká oblačné počasí a místy občasný déšť nebo přeháňky. Od vyšších, postupně od středních poloh se objeví srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty na 2 až 7 °C.

Témata: Počasí