Devět stupňů a HUSTÉ SNĚŽENÍ! Počasí se zblázní!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. prosince 2019 6:00 | Aktualizováno: 6. prosince 2019 11:51

Během několika následujících dní si počasí s Českem pořádně pohraje. Zatímco o víkendu teploty vyrostou až na devět stupňů, hned zkraje nového týdne se přižene sněžení.

O víkendu se Česko dočká oteplení. Bude zataženo až oblačno a na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle,na Moravě místy i mrznoucí srážky.

Nejnižší noční teploty v sobot klesnou na 0 až -4 °C, v neděli na 6 až 2  °C. Během dne se ale oteplí, a to až na 9  °C. Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území se ale objeví opět občasný déšť nebo přeháňky. Zpočátku nad 800 m, později nad 500 m srážky se přiženou smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty ještě zůstanou na 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty na 4 až 8 °C.

Od úterý Česko pokryje sníh. Bude oblačno až zataženo a na většině území se dočkáme sněžení nebo sněhových přeháněk. Nejnižší noční teploty klesnou až na -5 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 1 až 6 °C.

Témata: Počasí sníh