Počasí v lednu a únoru: Dočkáme se pořádného sněhu?

Zasněžená auta

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. prosince 2019 6:00 | Aktualizováno: 5. prosince 2019 11:14

V Česku v posledních letech udeřila ta pravá zima většinou až na začátku nového roku. Jak se zdá, ale ten příští nebude výjimkou. Větší nadílky sněhu bychom se totiž měli dočkat až v lednu.

Výrazného ochlazení se dočkáme už v poslední prosincový týden, kdy se denní teploty budou pohybovat kolem nuly. Rovněž se dočkáme větších mrazů a hustějšího sněžení.

Sněžení by mělo vydržet i v prvním lednovém týdnu, poté se ale opět oteplí. Teploty během dne vystoupají a na 4 stupně a ačkoliv budou v noci nadále klesat do mínusu, mělo by být jasné až polojasné počasí.

To vydrží až do poloviny ledna, kdy se začne zatahovat. V posledním lednovém týdnu se opět přižene hustější sněžení a nižší teploty, které ale na přelomu ledna a února opět stoupnou. A to až na 7 stupňů.

První dva únorové týdne se budou denní teploty pohybovat kolem 4 až 7 stupňů a přižene se déšť. Výraznějšího sněžení a ochlazení se pak opět dočkáme od poloviny měsíce, nevydrží ale dlouho. Poslední únorový týden se opět vyčasí.

Přelom února a března by pak měl výrazně teplejší. Ačkoliv se přiženou deště a přeháňky, teploty by měly vystoupat až k téměř deseti stupňům.

Témata: Počasí sníh