Počasí tento týden? Do Česka přijde PRAVÁ ZIMA!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. prosince 2019 6:00 | Aktualizováno: 2. prosince 2019 11:15

Česko tento týden zasáhnou zimní teploty. V noci klesne rtuť teploměru až na -7 a během dne se oteplí pouze o pár stupňů nad nulu. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Převážně zataženo, v noci a ráno v jižní polovině území místy se sněžením, v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Přes den postupně oblačno až polojasno, místy se sněhovými přeháňkami, v polohách pod 300 m i smíšenými. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. V noci Slabý proměnlivý, postupně severozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s, ve východní polovině území zpočátku mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.Přes den Slabý, postupně mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý:Většinou oblačno, zpočátku místy sněhové přeháňky. K večeru na jihozápadě ubývání oblačnosti do vyjasnění, v severovýchodní polovině území zataženo a na severu a severovýchodě s občasným sněžením, v polohách pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na slabý jihozápadní do 4 m/s.

Předpověď na středu:Jasno až polojasno, v severovýchodní polovině území zpočátku oblačno až zataženo a na severovýchodě místy se sněžením, pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Večer postupně místy nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zvětšené oblačnosti kolem -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý jihozápadní, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Jasno nebo skoro jasno. Místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při nízké oblačnosti kolem -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, při nízké oblačnosti kolem 0 °C. Mírný jihovýchodní, na severovýchodě jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Jasno nebo skoro jasno. Místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí, zejména na Moravě. Večer od severozápadu přibývání frontální oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při slabším větru až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, při nízké oblačnosti zejména na Moravě kolem -1 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Zataženo až oblačno, od severozápadu postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku ojediněle i srážky mrznoucí. Na horách srážky převážně sněhové. Nejnižší noční teploty v sobotu +2 až -3 °C, v dalších dnech +5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty v sobotu 1 až 6 °C, v dalších dnech 4 až 9 °C.

Témata: Počasí