Počasí si na Česku smlsne. Zkraje týdne bude tragické!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. listopadu 2019 6:00

Teploty pod bodem mrazu, zataženo, mrholení a vítr. I takové počasí nás čeká počátkem příštího týdne. A lepšit se podle meteorologů jen tak nebude.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Většinou zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, místy mrholení. Místy přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při malé oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, při malé oblačnosti až 10 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, během dne postupně vítr mírný jihovýchodní až jižní 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Ojediněle mrholení. Odpoledne a večer postupně na většině území déšť, později v Čechách nad 800 m i sněžení. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, v Čechách při malé oblačnosti kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na východě až 12 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní až severozápadní.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Zataženo až oblačno, na většině území déšť, zpočátku na horách i sněžení. V závěru období ubývání srážek a místy i polojasno. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, v závěru při malé oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C, na východě postupně až 12 °C.

Témata: Počasí