Počasí přinese příští měsíc nečekanou záchranu!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. října 2019 6:00 | Aktualizováno: 20. října 2019 2:34

V posledních dnech v Česku panuje babí léto, které s sebou kromě vyšších teplot místy přineslo přeháňky, ty ale zdaleka nestačí na to, aby zavlažily vyschlé Česko. Podle meteorologů by se to ale mohlo ještě letos změnit!

Ochlazení přijde podle portálu AccuWeather na přelomu října a listopadu, kdy teploty během dne spadnou až na 8 stupňů a v noci na bod mrazu. Oteplovat se už do konce roku příliš nebude.

Zároveň ale meteorologové nečekají ani výraznější ochlazení. V první třetině listopadu by měly denní teploty dosahovat zhruba 12 stupňů, poté se propadnou na 5 až 8 stupňů.

Zde se udrží po celý měsíc, přičemž noční teploty by mohly klesnout i několik stupňů pod bod mrazu. Na přelomu listopadu a prosince sice teploty na pár dní vyrostou až na 10 stupňů, poté ale klesnou opět zhruba na 5 stupňů.

Závěr roku by měl být na srážky bohatý. Objevovat by se měly jak srážky dešťové, tak i sněhové, ty ale převážně ve vyšších polohách.

Právě větší množství srážek by mělo doplnit hladiny podzemních voda zvýšit hladiny řek. Česko a další evropské státy by tak měly být alespoň částečně zachráněny před dlouhodobým suchem.

Témata: Počasí Déšť