Celý týden sněžení a mráz? Počasí ukáže svou sílu!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. října 2019 6:00 | Aktualizováno: 5. října 2019 21:07

Příští týden bude v Česku ve vyšších polohách prakticky po celou dobu hrozit sněžení. V nížinách se teploty propadnou a v noci spadnou až na -3 stupně.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pondělí:Oblačno až polojasno, postupně místy i skoro jasno. V jihozápadní polovině území zpočátku oblačno až zataženo a na jihozápadě ojediněle déšť, nad 900 m sněžení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, v jihozápadní polovině +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Slabý východní až severovýchodní, večer postupně proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:Zpočátku převážně polojasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a v Čechách večer místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, zpočátku na jihovýchodě až polojasno. V Čechách, během dne i na ostatním území místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno, místy déšť nebo přeháňky. V závěru období ubývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C.

Témata: Počasí