PŘEDPOVĚĎ POČASÍ na celý podzim: Tohle nás čeká!

Nádherné dýně

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 25. září 2019 12:01

Tento týden se Česko ještě dočkalo oteplení, poté se ale vrátí studené podzimní počasí. Ochlazovat by se ale podle meteorologů mělo postupně a počasí v následujících měsících lecčím překvapí.

Podle meteorologů ze serveru AccuWeather by teploty letos během dne vůbec neměly klesnout pod nulu. Naopak, v říjnu nás čekají teploty kolem 15 stupňů, a ačkoliv se v listopadu citelně ochladí, mrazivého počasí se dočkáme pouze v noci.

V první třetině října se sice začne ochlazovat, citelný pokles teplot ale přijde až později. Zpočátku se během dne teploty vyšplhají pouze na 18 stupňů, v polovině října se by se měly pohybovat kolem 15 stupňů.

Větší vlna ochlazení přijde na konci října, kdy teploty během dne spadnou až na 8 stupňů. V dalších týdnech ale meteorologové opět nečekají výraznější ochlazení.

V první třetině listopadu by měly denní teploty dosahovat zhruba 8 až 10 stupňů, poté mírně vzrostou na 11 stupňů. V polovině měsíce se propadnou na 7 stupňů a zde se udrží po celý zbytek měsíce. Noční teploty by mohly klesnout i několik stupňů pod bod mrazu.

Témata: Počasí Podzim