Počasí tento týden: Teplo se ZKAZÍ? Špatné zprávy meteorologů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 23. září 2019 9:58

Tento týden se Česko dočká návratu teplot nad hranici 20 stupňů. V některých dnech a obzvláště o víkendu je ale překazí jiné rozmary počasí.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu se totiž přiženou přeháňky a deště. Ty překazí teplejší počasí zejména o víkendu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle slabý déšť. Přes den na jihozápadě Čech postupně místy déšť. Na severu a severovýchodě zpočátku skoro jasno, přes den oblačno postupně až polojasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na severu a severovýchodě kolem 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na jihozápadě Čech kolem 16 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:V Čechách oblačno až zataženo, zpočátku jen na západě a jihozápadě, postupně i na ostatním území Čech místy déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku polojasno, později odpoledne a večer přibývání oblačnosti. Ráno ojediněle mlhy, na Moravě i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na severovýchodě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na západě kolem 17 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Zpočátku slabý, postupně mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, se bude měnit na západní. 

Předpověď na čtvrtek:Převážně oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Oblačno až zataženo, zpočátku místy, postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 21 °C.

Témata: Počasí