Česku hrozí náledí, napadne až 40 centimetrů sněhu!

Ilustrační foto

Autor: ČTK, stars24.cz

28. prosince 2017 13:00

V Čechách, na Českomoravské vrchovině a na Blanensku se může od dnešního odpoledne do pátečního rána tvořit náledí. Kruté počasí ale zasáhne i Moravu.

Na východě Moravy a Slezska bude v noci na pátek vydatně sněžit, na některých místech může napadnout i 40 centimetrů. ČTK o tom dnes informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha před náledím platí od dnešních 16:00 pro kraje Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Vysočinu a část Jihomoravského kraje. Od 21:00 pak hrozí náledí Praze a v krajích Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém a Ústeckém. V obou případech končí platnost výstrahy v pátek v 09:00.

"V důsledku poklesu teplot vzduchu pod bod mrazu se na neošetřených vlhkých komunikacích a komunikacích s mokrým sněhem bude vytvářet místy náledí a zmrazky," uvedli meteorologové.

Na většině území východní Moravy a Slezska by mělo do pátečního rána napadnout pět až 15 centimetrů sněhu, ve vyšších polohách Bílých Karpat a Vsetínska až 20 centimetrů a v Beskydech v okresech Frýdek-Místek a Nový Jičín 20 až 40 centimetrů.

Výstraha ČHMÚ s vysokým stupněm nebezpečí platí od dnešních 22:00 do pátečních 10:00 pro kraj Zlínský, část Moravskoslezského kraje a Hodonínsko.

Témata: Počasí Zima