Počasí přinese TEPLOTNÍ ŠOK! Příští týden budou 4 stupně!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 10. září 2019 22:49

Září má být podle meteorologů teplotně příznivé, jak ale ukazuje nová předpověď počasí, bude to platit především během dne. V noci se bude ochlazovat a už příští týden spadnou teploty i na čtyři stupně!

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou na příští týden zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Ta ukazuje, že příští víkend a během následujícího týdne teploty v noci klesnou až na pouhé čtyři stupně nad nulou!

Předpověď na pondělí:V noci zataženo, v Čechách a postupně i na Moravě a ve Slezsku s deštěm, místy i vydatným. Ve východní polovině území ojediněle bouřky. Přes den zataženo až oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku déšť na většině území, místy i vydatný, na východě ojediněle i bouřky. Později večer od jihozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na jihozápadě Čech až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na západě a jihozápadě Čech místy kolem 12 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. V noci mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, k ránu v Čechách postupně jihozápadní, přes den mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. Na severu a severovýchodě zpočátku zvětšená oblačnost a ojediněle slabý déšť. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s, večer postupně slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 3 m/s.

Předpověď na středu:Zpočátku polojasno, během dne přibývání oblačnosti a později ojediněle slabý déšť. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na západě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zpočátku převážně oblačno a ojediněle přeháňky nebo slabý déšť, od západu postupně polojasno až skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě ojediněle kolem 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý, během dne přechodně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek:Skoro jasno až polojasno, během dne v Čechách přibývání oblačnosti a na severozápadě a severu večer místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude později večer v Čechách měnit na severozápadní až severní.

Vyhlídka počasí na víkend a příští týden:Zpočátku oblačno až zataženo, místy přeháňky, postupně většinou polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty v sobotu 13 až 9 °C, v dalších dnech 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C.

Témata: Počasí