Předpověď počasí meteorologů na zimu děsí: ČEKEJTE TO NEJHORŠÍ!

Předpověď počasí meteorologů děsí: Jaká udeří zima? BUDE ZLE!

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. září 2019 19:51 | Aktualizováno: 8. září 2019 16:32

Léto ještě ani neskončilo a už se řeší, jaké počasí nás čeká v zimních měsících. Sezónní předpověď meteorologů nás ovšem moc nepotěší. Máme se připravit na nejhorší!

Předpověď počasí na zimu? Sice ještě neskončilo ani astronomické léto, i když při pohledu z okna byste dnes byli přesvědčeni o opaku, přesto už se určitě najdou lidé, kteří plánují zimní dovolenou na lyžích, ať už sjezdovkách nebo běžkách. I proto už meteorologové přicházejí s prvními dlouhodobějšími předpověďmi. A vůbec nemají dobré zprávy…

Momentální odhady totiž naznačují, že teploty budou v průběhu zimních měsíců nadprůměrné, charakterem budou připomínat spíš podzim. Velké sněhové nadílky se nejspíš nedočkáme. Tuzemští meteorologové tvrdí, že to naznačují sezónní předpovědi.

Ty je sice nutné brát s rezervou, pravděpodobnost jejich naplnění je „jen“ 65 %. Meteorologové ovšem připomínají, že podobná předpověď pro letošní léto byla poměrně přesná. Zvlášť v nížinách se tak v zimě nejspíš sněhu nedočkáme.

Lehce zlepšit náladu vám tak může alespoň předpověď na příští týden, podle které se razantně oteplí. Teploty budou opět stoupat až k 25 stupňům.

Témata: Počasí Zima