Počasí v září: Úplně jiné, než se čekalo?!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 5. září 2019 23:19

Tropické léto už sice skončilo, přesto můžeme nadále pociťovat jeho dozvuky. Zatímco od října se prudce ochladí a teploty spadnou téměř k nule, během září nás čeká ještě relativně příjemné počasí. Navzdory tomu, že předpovědi zahraničních meteorologů předvídaly opak.

Tropická vedra v září by v našich končinách nebyla ničím výjimečná. Jak ale ukazují dlouhodobé předpovědi počasí, letos se jich nedočkáme. Teploty nad 30 stupňů definitivně skončily.

Rtuť teploměru dosáhne v maximech kolem 25 stupňů  a s vyššími teplotami se už letos počítat nedá. Naopak noční teploty klesají až k pěti stupňům, a o moc výše se už nedostanou.

Nadcházející týdny se denní teploty budou pohybovat kolem 20 stupňů. Bude ale převážně zataženo nebo polojasno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Teplotně by však mělo být září poměrně stálé.

Více se ochladí až ke konci měsíce, kdy denní teploty klesnou až na 15 stupňů. Ty noční se pak podle serveru AccuWeather mohou propadnout až na pouhé 4 stupně.

V říjnu se sice ještě na pár dní oteplí až téměř na 20 stupňů, Jinak ale budou denní teploty oscilovat mezi 9 až 15 stupni. V noci se pak teploty propadnou až téměř k nule.

Témata: Počasí