Meteorologové vydali předpověď počasí na víkend. Není se na co těšit

Zvláštní zachycení deště

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 4. září 2019 22:00

Příští víkend si Česko užije pořádného teplotního skoku. Oproti tomu uplynulému se citelně ochladí, tropy už se neobjeví, naopak se zatáhne, a zaprší.

Už v pátek bude oblačno až zataženo a objeví se déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na studených 11 až 7 °C, na jihu a východě bude kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou jen na 16 až 20 °C.

V sobotu bude oblačno a objeví se déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty zůstanou na 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty na 16 až 20 °C.

Ani neděle a další dny nebudou o nic lepší. Na celém území bude panovat velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou až na 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se pak drží na 15 až 20 °C.

V druhém týdnu budou teploty oscilovat mezi 18 a 22 stupni. V polovině týdne by ale srážky měly zmizet a dočkáme se oblačného až polojasného počasí.

Ve stejném duchu se ponese i třetí zářijový týden. Teploty během něj ale nepřekročí 21 stupňů a jasné počasí se už také neukáže, po celý týden bude spíše oblačno.

Témata: Počasí