Počasí tento týden? Tragédie! Tento den bude nejhorší!

Zvláštní zachycení deště

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2019 6:30 | Aktualizováno: 2. září 2019 16:23

Po tropickém víkendu Česko dnes zasáhne ochlazení. Počasí se rapidně změní a léto nám řekne své sbohem. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu. Nejhorším dnem bude zřejmě středa, kdy mohou teploty v noci klesnout až na 6 stupňů.

Česko se definitivně loučí s tropy. Počasí se ochladí a teploty spadnou o více než 10 stupňů. Letos se už tropických veder pravděpodobně nedočkáme.

Předpověď na pondělí:V noci oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky, na Moravě a ve Slezsku ojediněle i silné. Přes den většinou zataženo, déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku déšť místy vydatnější a ojediněle i bouřky. V severozápadních Čechách srážky místy. V Čechách od severozápadu ustávání srážek a postupně i protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, v západní polovině Čech až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, v 1000 m na horách kolem 12, v Beskydech 15 °C. V noci slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Přes den mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:Skoro jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku zataženo až oblačno a na východě místy doznívající déšť. Ráno v Čechách ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě a severozápadě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s, na východě zpočátku mírný 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Jasno nebo skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý, přes den jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zpočátku většinou jasno, během dne od severozápadu postupně oblačnoa místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na východě až 24 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno, zpočátku na jihu a východě až zataženo. Místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na jihu a východě kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Převážně velká oblačnost, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C.

Témata: Počasí