Předpověď počasí: TEPLOTNÍ ŠOK! Přichází pekelný týden, bude 6 stupňů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. srpna 2019 6:00 | Aktualizováno: 1. září 2019 22:35

Příští týden přijde do Česka zima. Teploty během dne spadnou o více než 10 stupňů, v noci se pak propadnou až na hranici pouhých šesti stupňů! A oteplení už se pravděpodobně nedočkáme!

Po tropickém víkendu nás čeká příští týden pořádně chladné počasí. Vyplývá to z předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Zejména v noci teploty klesnou i na pouhých 6 stupňů.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno zejména v Čechách ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. Slabý, postupně většinou mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, během dne postupně až oblačno a v západní polovině území místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Večer v Čechách od západu až zataženo a srážky četnější. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na západě kolem 27 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jihozápadní až západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, na východě zpočátku i polojasno. Na většině území déšť nebo přeháňky, ve východní polovině území místy i bouřky. Místy vydatnější srážky. V Čechách večer od severozápadu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na severozápadě až 13 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 16 až 21 °C, na Moravě a ve Slezsku 22 až 27 °C. Během dne od západu ochlazování. Slabý západní, na východě zpočátku jižní vítr 1 až 4 m/s, se bude měnit na mírný severozápadní 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, v jihovýchodní polovině území zpočátku ještě déšť. Od severozápadu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na západě a severozápadě až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude během dne měnit na severní až severovýchodní.

Předpověď na středu:Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihovýchodní.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Převážně oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

Témata: Počasí