Den, kdy skončí léto? Počasí se propadne o 10 stupňů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. srpna 2019 6:30 | Aktualizováno: 30. srpna 2019 22:45

počasí v nadcházejících dnech slibuje poslední tropy v letošním roce. O víkendu se ale s létem rozloučíme, pak teploty prudce spadnou. Ochladí se až o 10 stupňů

Velmi teplé počasí bude v Česku panovat do neděle, v pondělí se ale teploty zlomí. Zatímco v části republiky se budou tropy ještě loučit, ve zbytku se propadnou o 10 stupňů. Plošného ochlazení se pak dočkáme v úterý.

Předpověď na čtvrtek:Zpočátku skoro jasno až polojasno. Od západu postupně přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Na jihovýchodě srážky až večer. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě a jihozápadě Čech kolem 26 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. Zpočátku slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a v Čechách místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude večer v Čechách měnit na západní.

Předpověď na pondělí:Převážně zataženo, od západu déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Na východě zpočátku polojasno až oblačno a srážky až později. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C, na východě až 29 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Zpočátku zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Postupně oblačno až polojasno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

Témata: Počasí