Bouřky a 9 stupňů! Počasí bude stát za to!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. srpna 2019 6:30 | Aktualizováno: 19. srpna 2019 11:57

Prázdniny pomalu končí a spolu s nimi se loučí i léto. Tento týden Česko zasáhnou bouřky a deště a teploty začnou postupně klesat, v noci až na 9 stupňů. Oteplení přijde až příští víkend, vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:V noci jasno až polojasno. Zpočátku na západě a severozápadě, během noci postupně v Čechách oblačno až zataženo a občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Přes den v Čechách oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, později odpoledne a večer od západu ustávání srážek a na severozápadě i ubývání oblačnosti. Na Moravě a ve Slezsku jasno až polojasno, odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku 25 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C, v Beskydech kolem 20 °C. V noci mírný jižní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí. Přes den mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní a k večeru zeslábne, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, od jihozápadu na většině území občas déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky, zejména na východě. Nejnižší nočníteploty 18 až 14 °C, západní polovině Čech místy až 12 °C. Nejvyššídenní teploty 19 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku až 27 °C. Slabý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na severozápadní.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle bouřky. Odpoledne od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit se na severní až severovýchodní a odpoledne bude slábnout.

Předpověď na čtvrtek:Zpočátku převážně oblačno, na východě ojediněle déšť nebo přeháňky. Během dne od severozápadu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout

Předpověď na pátek:Převážně polojasno. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C, na východě 16 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, na východě mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Zpočátku polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Postupně oblačno a místy déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty zpočátku 14 až 10 °C, postupně 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C. 

Témata: Počasí Bouřky