Změna v předpovědi počasí: Víkend bude jiný, než se čekalo!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. srpna 2019 12:29 | Aktualizováno: 15. srpna 2019 22:00

Česká republika se podle původních předpovědí tropů už dočkat neměla, nakonec se ale minimálně ještě jednou oteplí. Podle meteorologů totiž Česko čeká tropický víkend. Dlouho ale letní počasí nevydrží.

V příštích dnech budou teploty pozvolna klesat, a to zejména v noci. Zatímco v pondělí ještě část Česka trápily tropy, poté se přihnaly bouřky, jak informoval stars24.cz, a teploty klesly až na 20 stupňů napříč celým územím.

A v nadcházejících dnech nás nečeká o nic lepší počasí, naopak, po ránu hrozí mlhy a během dne teploty klesnou až na 18 stupňů. Už dnes se mohou přihnat další bouřky a o víkendu teploty v noci klesnou až ke studeným 9 stupňům.

"Pozvolný pokles teplot bude pokračovat až do konce srpna, přičemž se teploty budou pohybovat kolem dlouhodobého normálu nebo i slabě pod ním," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Přesto o víkendu přijde zvrat. V sobotu se oteplí až na 28 stupňů, a v neděli se dokonce vrátí tropy. Podle meteorologů by mělo být až 31 stupňů během dne a až 18 v noci.

Čeká nás tedy téměř tropická noc a den pravděpodobně vhodný ke koupání. Vysoké teploty se ale neudrží dlouho, od pondělí totiž začnou klesat a spadnou až na 22 stupňů.

Témata: Počasí