Změna předpovědi počasí: Tropy že se nevrátí? VŠE JE JINAK!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. srpna 2019 6:00 | Aktualizováno: 13. srpna 2019 22:21

Podle některých předpovědí meteorologů se Česko mělo s ✅ tropickým počasím pro letošní léto rozloučit. Jak ale ukazuje předpověď, veder se ještě dočkáme. A to velmi brzy.

Bouřky, silný déšť a ochlazení. Jak informoval server stars24.cz, přesně toto počasí je v Česku v současné době aktuální, a podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu vydrží několik dní.

Meteorologové ale původně odhadovali, že ochlazení přetrvá až do konce léta. Jak se nakonec ukazuje, vedra se ještě vrátí. A dřív než by kdo čekal.

"Vyhlídka počasí od neděle do úterý: Polojasno až oblačno, postupně od západu až zataženo, na většině území přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, postupně 20 až 24 °C," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Tropické teploty by si totiž Česko, či alespoň jeho část, mohlo užít už o víkendu. Meteorologové totiž tvrdí, že teploty opět překročí tropickou hranici 30 stupňů.

Dlouho ale nevydrží. Už začátkem příštího týdne se začne ochlazovat a teploty budou opět padat, a to zhruba o 12 stupňů. Do Česka se tak opět přižene studenější počasí.

To už by poté mohlo vydržet až do konce srpna. Ke konci měsíce totiž meteorologové neočekávají další oteplení, naopak. Teploty by měly ještě víc padat.

Témata: Počasí Léto