Na Česko se řítí nejen bouřky! Počasí čekají do konce týdne velké změny!

Bouřky, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. srpna 2019 13:30 | Aktualizováno: 5. srpna 2019 22:02

Českou republiku by už zítra měly zasáhnout bouřky, které vydrží až do středy, kdy mohou být místy velmi silné. Přinesou s sebou jak silný vítr, tak i déšť, který může vydržet až do konce týdne.

V úterý bude zpočátku oblačno až polojasno, poté se ale místy zatáhne. Objeví se přeháňky, které večer v Čechách budou sílit a mohou se objevit i bouřky.

Teploty během dne přesto dosáhnou na 27 až 31 °C. Může ale vát vítr, který v bouřkách přechodně zesílí. Podobná situace bude panovati ve středu.

To se ale přeháňky nebo déšť objeví na většině území. Navíc se objeví bouřky, které mohou být i silné. Večer v Čechách dojde ke slábnutí srážek a částečnému ubývání oblačnosti.

Nejvyšší denní teploty stoupnou na 23 až 28 °C, na jihovýchodě až na 31 °C. Opět bude vát vítr, který a v bouřkách přechodně zesílí. Slábnout bude až ve čtvrtek.

To už by se bouřky objevovat neměly, přesto nadále hrozí přeháňky a na Moravě a ve Slezsku i zatažené počasí s deštěm. Teploty navíc začnou klesat na 23 až 27 °C.

Déšť nebo přeháňky se mohou místy objevovat i v pátek a během víkendu, kdy se navíc mohou vrátit bouřky. Ty podle Českého hydrometeorologického ústavu hrozí zejména v sobotu a v neděli, kdy se mohou opět vrátit tropy.

Témata: Počasí Bouřky