TROPICKÉ POČASÍ se vrací! Na koupání ale nebude, přinese s sebou...

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. srpna 2019 6:30

Do Česka se příští týden vrátí tropické počasí. Milovníci letního koupání ale zapláčou, ani přes vysoké teploty totiž nebude počasí vhodné k návštěvě rybníků a koupališť. Bude totiž nepříznivé po jiných stránkách.

V pondělí bude sice jasno až polojasno, od západu se ale postupně zatáhne a ojediněle se objeví i přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou na 24 až 28 °C.

V úterý bude polojasno až oblačno a ojediněle se opět objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty pak dokonce vzrostou na 26 až 30 °C. 

Ve středu bude pravděpodobně nejtepleji. Bude ale zataženo a objeví se déšť, místy i s bouřkami. Nejnižší noční teploty přesto vyrostou na 18 až 14 °C a nejvyšší denní teploty až na 32 °C. 

Ve čtvrtek se citelně ochladí. Bude oblačno až zataženo, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky a místy i bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou ještě na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty ale spadnou na 22 až 26 °C. 

Zbytek týdne bude oblačný a objeví se další přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty sice vyrostou na 16 až 11 °C, nejvyšší denní teploty ale spadnou až na 22 °C.

Témata: Počasí Léto Bouřky