Počasí: Vrátí se ještě letos tropy? Překvapivá odpověď meteorologů!

Léto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. srpna 2019 6:30 | Aktualizováno: 3. srpna 2019 23:28

Polovina prázdnin je za námi a podle předpovědí meteorologů šlo o tu teplejší část léta. Srpen totiž bude o poznání chladnější. Tropické dny by se sice ještě mohly objevit, moc jich ale nebude.

Srpen začal v Česku poměrně chladně. Bude oblačno a teploty se budou během dne pohybovat mezi 20 až 25 stupni. Milovníky tepla počasí na koupání rozhodně nečeká.

O něco chladnější bude téměř celý příští týden. Teploty se budou držet nízko do jeho poloviny, navíc se zatáhne a hrozí i přeháňky. Vyjasnit by se mělo o víkendu, kdy teploty porostou k 26 stupňům.

Třetí srpnový týden bude zřejmě nejteplejší. Vyjasní se a v polovině srpna navíc teploty stoupnou téměř ke 30 stupňům, nejsou ani vyloučeny tropické teploty. Objeví se ale bouřky a o víkendu se opět ochladí, a to až na 23 stupňů.

Předposlední srpnový týden bude podle dlouhodobé předpovědi portálu AccuWeather velmi proměnlivý. Zpočátku bude zataženo a objeví se bouřky a přeháňky, o víkendu se ale vyjasní a teploty opět porostou nahoru. 

Dosáhnou až 28 stupňů a vyloučit nelze opět ani tropické dny, letos ale zřejmě naposledy. Hned následující, poslední srpnový týden, se totiž teploty propadnou k 20 stupňům. Poslední srpnový víkend sice bude ještě jasno, teploty ale nevyšplhají nad 25 stupňů.

Témata: Počasí Léto