Česko zasáhnou EXTRÉMNÍ bouřky, řádit budou tři dny!

Bouřky

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 12:33 | Aktualizováno: 27. července 2019 23:18

Česko se připravuje na vlnu silných bouřek, které mohou napáchat velké škody. Meteorologové z ČHMÚ dnes upravili výstrahu před rozmary počasí a prozradili, kdy a kde bude nejhůř.

Jak meteorologové uvedli již v předcházejících dnech, Česko zasáhnou o víkendu silné bouřky. Dnes před polednem ČHMÚ svou předchozí výstrahu upravil a prozradil, kdy a kde bude vůbec nejhůř.

Bouřky se budou na našem území vyskytovat ode dneška do pondělí, ojediněle je budou doprovázet přívalové srážky, kroupy a silné nárazy větru. Bouřková činnost bude nejsilnější v odpoledních a večerních hodinách. Intenzita bouřek bude pravděpodobně největší v sobotu v jižní polovině území, na severu Čech lze opravdu silné bouřky očekávat až do nedělního odpoledne.

Výstraha před velmi silnými bouřkami je v platnosti pro Jihočeský, Plzeňský, Jihomoravský a Zlínský kraj či pro Vysočinu. Pro zbytek území platí výstraha před silnými bouřkami.

Meteorologové varují před rozvodněním malých toků, zlámanými větvemi či vyvrácenými stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice a problémy v dopravě. Dobré je také zabezpečit okna, dveře, skleníky či jiné volně položené předměty.

Témata: Počasí česko Bouřky ČHMÚ