Česko zasáhnou SILNÉ BOUŘKY, vichřice a kroupy! Počasí bude řádit několik dní!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. července 2019 12:39 | Aktualizováno: 26. července 2019 22:56

Českou republiku by už dnes mohly zasáhnout bouřky. Ty ještě více zesílí zítra a přidá se k nim přívalový déšť a silný vítr. Výstraha meteorologů platí po celý víkend, podobná situace se ale může opakovat hned zkraje týdne.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by se mohly přeháňky či bouřky objevit už v pátek večer. Následně opět udeří v sobotu.

To už by se měly objevovat častěji. Meteorologové vydali výstrahu, která platí od sobotních 4:00 v Jihočeském kraji, v Kraji Vysočina, v Jihomoravském kraji, Zlínském kraji, v Olomouckém kraji a Moravskoslezském kraji.

V poledne pak začne platit výstraha rovněž s vysokým stupněm nebezpečí v Plzeňském kraji a Karlovarském kraji. V Praze, Středočeském kraji, Ústeckém kraji, Libereckém kraji, Královéhradeckém kraji a Pardubickém začne platit výstraha s nízkým stupněm nebezpečí.

Výstraha je platná do pondělí do 2:00. Podle meteorologů se mohou objevit i přívalové deště, kroupy a silný vítr o rychlosti vichřice. Česko si ale neodpočne ani v pondělí. 

Na většině území se totiž objeví přeháňky a hrozí i další bouřky, které mohou být ojediněle opět  silné. 

Témata: Počasí Bouřky Kroupy