OTŘESNÉ počasí v srpnu? Děsivá předpověď meteorologů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. července 2019 6:30 | Aktualizováno: 27. července 2019 23:09

Česko prožívá letní týden plný extrémních teplot. O nic lepší léto nás ale nečeká ani v srpnu. Podle výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a informací portálu AccuWeather, se totiž dočkáme pravého opaku. Teplot, které nebudou ani na koupání.

Začátek srpna totiž přinese ochlazení. Teploty by měly stoupat na 24 až 26 °C. Pršet by v srpnu příliš nemělo, ale teploty už nijak rapidně neporostou.

Navzdory aktuálnímu tropickému počasí dosáhnou do poloviny srpna denní teploty zhruba na zmíněných 26 stupňů Celsia, během noci se budou pohybovat kolem 12 až 15 stupni.

Od poloviny srpna se navíc citelně ochladí. Podle dlouhodobé předpovědi teploty až na 20 stupňů. K oteplení by mohlo dojít na začátku poslední dekády, kdy by se mohly objevit tropy, ale pouze krátkodobé.

V závěru srpna se naopak dočkáme dalšího ochlazení. Teploty v noci klesnou pod 10 stupňů, během dne i pod 20 stupňů Celsia. A ochlazení bude pokračovat i v září.

Pokud tedy máte v oblibě cestování na poslední chvíli a například kvůli dětem plánujete dovolenou či kratší výlet v závěru srpna, připravte si namísto plavek spíše bundy.

Témata: Počasí