Aktuální předpověď počasí pro Chorvatsko: Teplé moře i EXTRÉMNÍ vedra!

Chorvatsko

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. července 2019 11:16 | Aktualizováno: 24. července 2019 22:18

Začátek července nebyl pro turisty, kteří vyrazili do Chorvatska, právě příznivý. Balkánský poloostrov zasáhlo mimořádně nepříznivé počasí. Nejpopulárnější dovolenkovou destinací Ćechů se prohnaly silné deště, bouřky a dokonce i krupobití! Jak se ale zdá, počasí se definitivně uklidnilo, konec měsíce i celý srpen bude nejen teplotně opravdu příjemný!

Ti, kteří v těchto dnech vyrazí k moři do Chorvatska, se mohou těšit na jasnou až polojasnou oblohu a teploty kolem třicítky! díky teplému počasí je vyhřáté i moře. 

Teploměry v turisticky oblíbených oblastech jako je Poreč, Pula, Krk, Pag Makarská či Záhřeb budou až do konce tohoto týdne ukazovat teploty až kolem 32 až 34 stupňů Celsia.

Nejtepleji bude v oblasti Dubrovníku a Ploče, kde by se rtuť teploměru měla vyšplhat až na 37 stupňů! Také noční teploty budou tropické, v celém Chorvatsku neklesnou pod 20 stupňů.

Od čtvrtka se ovšem na nebi začnou objevovat mraky. V pátek bude v celém Chorvatsku spíše polojasno a o víkendu, především v neděli, se objeví bouřky a déšť. Ty mohou výjimečně přetrvat i v pondělí a úterý. 

Konec měsíce bude teplotně také příjemný, oproti tomuto týdnu ovšem teploty klesnou a budou se pohybovat jen mezi 24 až 30 stupni. V polovině příštího týdne se ovšem znovu vyšplhají výrazně přes 30 stupňů!

Díky tropickým teplotám je vyhřáté i moře, jeho teplota se aktuálně pohybuje mezi 24 až 26 stupni Celsia!

Předpověď na srpen

V srpnu se počasí příliš nezmění. Teploty by se dále měly pohybovat kolem 30 stupňů Celsia, většinou bude jasno nebo polojasno, v polovině měsíce se v některých oblastech může objevit déšť či bouřky. Srážky by ale neměly být tak silné jako ty červencové.

Na jihu Chorvatska v oblasti Dubrovniku bude o něco tepleji. I zde by mělo podle meteorologů svítit celý srpen sluníčko, teploty se budou pohybovat až kolem 35 stupňů Celsia a i noci budou velmi teplé.

Témata: Chorvatsko Počasí dovolená