Počasí o víkendu? Raději nic neplánovat, bude to katastrofa

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. července 2019 6:00 | Aktualizováno: 11. července 2019 22:23

Léto v posledních dnech ukazuje, že nemusí být jenom žhavé. Teploty po ránu dokonce padají až na 4 stupně a během dne ani zdaleka nedosahují tropických hodnot. O víkendu se podle předpovědi počasí meteorologů navíc zatáhne, přižene se déšť a bouřky.

Počasí se na konci týdne ještě více zkazí. Už v pátek bude převážně oblačno až zataženo, přižene se déšť nebo přeháňky a ojediněle se objeví i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou až na 8 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají pouze na 19 až 23 °C.

Podle předpovědí meteorologů nebude sobotní počasí o nic lepší. Na celém území bude převážně zataženo, opět se vrátí déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Noční teploty sice stoupnou na 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty ale naopak klesnou na 17 až 21 °C.

I v neděli bude počasí oblačné a přižene se další déšť nebo přeháňky. K večeru ale dojde k ubývání srážek. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty pak mírně vzrostou na 19 až 23 °C. 

Lepší počasí nás nečeká ani v pondělí. Bude nadále převážně oblačno a místy se ukáží přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty zůstanou na 19 až 23 °C. 

Témata: Počasí Léto Déšť