Výhled počasí do poloviny léta: Zkažené prázdniny, bude už jen chladno?!

Předpověď počasí do poloviny prázdnin: Bude už jen chladno?!

Autor: Jan Novák, stars24.cz

10. července 2019 6:00 | Aktualizováno: 11. července 2019 19:01

Předpověď počasí pro následující tři týdny prázdnin nevypadá vůbec dobře pro dovolenkáře v Česku a děti, které si přejí užívat prázdniny u vody. Jaké bude počasí do první poloviny prázdnin?

Velmi chladné počasí v prvním týdnu máme už za sebou. Současný týden bude zřejmě nejteplejší. A výhled předpovědi počasí na třetí týden vypadá dost zle také. Teploty zřejmě nepřesáhnou dvacítky. A bude velmi sucho. Návrat tropických teplot v červenci rozhodně nečekejte. V průměru rtuť teploměrů se vyšplhá na hodnoty 20 až 25 stupňů. Teploty ke třicítce čekejte spíš jen vyjímečně.

Na začátku srpna by se podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mělo pozvolna začít oteplovat. Celkově bude měsíc, který nás čeká, podle meteorologů teplotně průměrný.

"Z hlediska celkového množství srážek by mělo být období 8. 7. - 4. 8. 2019 průměrné, ale je větší pravděpodobnost srážkově podprůměrného měsíce než nadprůměrného, a to zejména kvůli prvnímu předpovědnímu týdnu," uvedl ČHMÚ na webu.

Bouřky a přeháňky se objeví v Česku spíše jen ojediněle a ne na celém území. Bohužel lokální srážky přispívají k prohlubování kritické situace se zásobou pozemní vody. Bude prostě sucho.

Témata: Počasí Léto prázdniny Sucho