Počasí dnes opět ukáže svou sílu! Meteorologové vydali varování!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. července 2019 6:00 | Aktualizováno: 6. července 2019 16:54

V celém Česku platí kvůli pokračujícímu suchu výstraha meteorologů na nebezpečí vzniku požárů. Meteorologové navíc varují před vysokými teplotami na jižní Moravě.

Dosud se varování týkalo jen severní poloviny Česka, kvůli minimu srážek v posledních i nadcházejících dnech se rozšířilo i na zbytek země.

V sobotu by navíc mohlo být 30 až 33 stupňů Celsia. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Varování před vysokými teplotami na jižní Moravě vydali meteorologové na sobotu od 12:00 do 21:00 a platí téměř pro celý Jihomoravský kraj.

"Očekáváme, že v dalších dnech se na území ČR vyskytnou jen lokálně slabé srážky. V důsledku toho bude nebezpečí vzniku a šíření požárů přetrvávat," uvedl ČHMÚ.

Lidé nemají rozdělávat oheň v přírodě, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky na zem, používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Měli by také dbát na úsporné hospodaření s vodou.

Podle týdenní předpovědi se v dalších dnech čekají jen ojediněle přeháňky, v neděli se mohou výjimečně objevit bouřky. Vedra z přelomu června a července se nebudou opakovat, teploty se mají pohybovat kolem 25 stupňů.

Témata: Počasí Léto