Velká předpověď na celé prázdniny! Počasí bude otřesné!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2019 13:34 | Aktualizováno: 3. července 2019 22:20

Letní prázdniny začaly a mnoho rodičů nyní přemýšlí, kam a zejména kdy s dětmi vyrazit na dovolenou. Dosavadní počasí zatím střídá jeden extrém za druhým, a jak ukazuje dlouhodobá předpověď serveru Accu Weather, zbytek léta nebude o nic lepší!

Do konce tohoto týdne nás extrémně velké výkyvy nečekají, už o víkendu ale teploty opět stoupnou k tropickým hodnotám. Podle zahraničních předpovědí se tam ale moc dlouho neohřejí.

Hned příští týden se totiž může ochladit a přihnat se déšť. Ten sice meteorologové neočekávají v průběhu léta nijak velký, přesto s sebou mnohdy přinese chladnější teploty.

Vyčasit by se mohlo až během příštího víkendu, přičemž v polovině měsíce se objeví další tropy. Ty budou Česko sužovat celý třetí červencový týden a následně jej doprovodí bouřky.

Situace se nezlepší ani na konci měsíce. V průběhu čtvrtého týdne bude Česko nadále sužovat tropické počasí a deště se prakticky nedočkáme.

Pátý a poslední červencový měsíc se opět ponese v duchu vysokých teplot, mohli bychom se ale znovu dočkat silných bouřek. Ani ty ale Česko příliš neochladí.

Vedro přetrvá i do začátku srpna, kdy by v průběhu prvního týdne tohoto měsíce mohlo dosahovat až extrémních teplot. Poté se ale prudce ochladí od druhého srpnového týdne se několik dní tropů nedočkáme.

Namísto toho se přiženou srážky, které ale nepotrvají příliš dlouho. Od poloviny srpna začnou teploty opět prudce stoupat.

Poslední srpnová dekáda ale nebude moc povedená. Tropická vedra sice zmizí, zároveň se ale pořádně ochladí. Konec měsíce navíc proprší.

Témata: Počasí Léto Bouřky