Na jihu Moravy padají kvuli silnému větru stromy

Profesionální i dobrovolné jednotky hasičů Olomouckého kraje od zhruba šestnácté hodiny vyjíždějí u událostem spojených s odstraňováním následků silného větru přecházející přes náš kraj. Doposud evidujeme zhruba dvě desítky zásahů k popadaným stromům. Většina událostí je v okrese Olomouc a Přerov, několik událostí evidujeme i na Jesenicku (10.12.2017).

Autor: stars24.cz

12. prosince 2017 1:29

Kvůli silnému větru musí jihomoravští hasiči vyjíždět k více než šesti desítkám událostí. Převážně se jedná o odstraňování stromů spadlých přes silnici, uvedli hasiči v tiskové zprávě.

Nejvíce výjezdů - tři desítky - hasiči evidují na Břeclavsku. Na třídě 1. máje a ulici Lidická v Břeclavi zajišťovali plechy na střeše. V další ulici zase rozebírali fóliovník. Pět hodin hasiči také zajišťovali část štítové stěny neobydleného domu v Lanžhotě. Rovněž odstraňovali část laminátové střechy v Mikulově.

Ve Slavkově u Brna hasiči zajistili utrženou střechu z výrobní haly o rozměrech 10 krát 20 metrů. Doprava musela být odkloněna v Rousínově, kde padající střešní krytina z kostela ohrožovala provoz na silnici. V Jaroslavicích na Znojemsku museli sundat uvolněné kusy střechy čerpací stanice.

Témata: Hasiči Vichřice