Pekelná středa se vrací! Česko zasáhnou další extrémní vedra, počasí ukáže svou sílu!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. června 2019 16:30 | Aktualizováno: 27. června 2019 22:01

Česko má za sebou jeden z nejteplejších dní za poslední roky. Na mnoha místech padaly rekordy a rtuť teploměrů šplhala až na 39 stupňů. Meteorologové nově upozorňují, že podobné počasí se může vrátit už na konci víkendu!

V nadcházejících dnech si Češi od tropického počasí na chvíli oddechnou. V pátek teploty klesnou na 23 až 27 °C, místy dokonce až na 20 °C.

I v sobotu bude relativně chladněji. Teploty v noci klesnou až k 8 °C, během dne spadnou na 25 až 29 °C. Místy se ale mohou objevit tropy a teploty až 31 °C. 

V neděli ale vedra opět udeří naplno! Bude jasno až skoro jasno a nejnižší noční ještě zůstanou kolem teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty pak mohou vyrůst až na 37 °C. A tam se mohou dokonce několik dní udržet.

Hned v pondělí totiž nejnižší noční teploty stoupnou na tropických 20 °C, během dne opět mohou dosáhnout až extrémních 37 °C. Upozornili na to meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu, kteří zvažují vydání výstrahy.

V úterý začnou teploty opět klesat. Bude zataženo a místy s deštěm nebo přeháňkami a noční teploty spadnou na 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty pak mohou padnout až na 23 °C.

Do konce příštího týdne se už tropy neobjeví. Česko si tak na chvíli oddechne od extrémních veder.

Témata: Počasí Léto