PEKELNÉ počasí v Česku! Kdy se ochladí? Teploty spadnou o 20 stupňů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. června 2019 5:15 | Aktualizováno: 26. června 2019 22:17

Česko má před sebou nejteplejší den tohoto týdne a dnešní teploty možná překonají absolutní rekord. Dobrou zprávou ale je, že už v pátek se prudce ochladí. Místy až téměř o 20 stupňů!

Jasno až polojasno s teplotami dosahujícími na 37 °C, podle nejčernějších předpovědí až na 40 °C. Takové počasí dnes čeká Českou republiku. Naštěstí ale dlouho nevydrží!

Hned ve čtvrtek se mírně ochladí. Bude sice nadále jasno, může se ale dostavit nějaká ta přeháňka nebo i bouřka. Nejnižší noční sice ještě překonají tropických teploty 21 °C, nejvyšší denní teploty ale klesnou na zhruba 27 až 31 °C.

V pátek přijde prudké ochlazení. Bude postupně polojasno až oblačno a objeví se přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou až na 11 °C, nejvyšší denní teploty spadnou oproti středě až o téměř 20 °C. Místy totiž bude pouze 23 °C.

O víkendu nás čeká jasné počasí, v noci se ale bude nadále ochlazovat. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty pak vyrostou na 26 až 30 °C. V neděli se navíc mohou objevit další přeháňky.

Témata: Počasí Léto